Arina Fedorovceva (©CEV)
Arina Fedorovceva (©CEV)

Sudar sestara Hak u Koneljanu, Fener mora da pobedi, Ezačibaši ide po četvrti trijumf

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.01.23. | 12:57

Šest utakmica 4. kola Lige šampiona za odbojkašice igra se u sredu, a još dve dan kasnije

Zanimljiv odbojkaški program čeka gledaoce danas u Ligi šampiona. Odbojkašice su stigle do polovine grupne faze, pa sada svaka sledeća utakmica ima još veću težinu nego što je to bio slučaj na početku. Svi žele sa se nađu u završnici takmičenja, ali broj mesta u eliminacijama je ograničen...

Pet ekipa koje posle šestog kola budu na prvim pozicijama otići će direktno u četvrtfinale. Svi drugoplasirani timovi i jedan najbolji trećeplasirani razigravaće u plej-ofu, posle čega će biti poznata još tri kluba koja ulaze među osam najboljih. Preostale trećeplasirane ekipe nastavljaju borbu u četvrtfinalu CEV kupa. Evropsko putovanje završavaju samo oni koji ostanu na začelju tabela.

Izabrane vesti

U grupi A je odigrana jedna utakmica u utorak - Rešov je napravio ogroman korak ka nokaut fazi posle pobede nad Vašašom. Poljska četa koju kao kapiten predvodi Jelena Blagojević, trenutno je na drugom mestu sa osam bodova i ima velike šanse da na njemu ostane i kada se bude podvlačila crta.

Danas je od 20.30 na programu drugi meč grupe A, a sastaju se Koneljano i Miluz. Šampion Italije je veliki favorit i sve sem nova tri boda na njegovom računu biće pravo čudo. Ono što bi moglo da bude zanimljivo za navijače jeste sudar sestara Hak - Izabel koja igra za italijanski tim i Ane, koja je u Miluzu.

U grupi B će danas na megdan izaći Vero Volej Milano i Alba, kao i Volero Le Kane i Prometej. Sve ove ekipe su doživele makar jedan poraz do sada, tako da je to jedina grupa u kojoj nema neporaženih. Danas od 20 časova će ukrstiti koplja i reprezentativke Srbije koje su zajedno osvojile poslednje svetsko zlato - za tim iz Milana igra Jovana Stevanović, a u Albi su Slađana Mirković i Bojana Milenković.

Kad je u pitanju grupa D - Fenerbahče ima imperativ pobede. U goste mu dolazi Štutgart, koji je na vrhu tabele sa tri pobede. Ekspedicija Zorana Terzića je ostvarila samo jednu pobedu u prva tri kola, pa pod hitno mora da popravlja stvari ukoliko želi da nastavi takmičenje.

U grupi E će se sastati Hemik Police - Targoviše i Ezačibaši - Marica Plovdiv. Maja Ognjenović i Tijana Bošković napadaju četvrtu pobedu u Ligi šampiona, koja će ih približiti overi prve pozicije. Hemik i Targovište će se boriti za drugo mesto, a zanimljivo će biti videti na delu Jovanu Brakočević Kancijan na jednoj i Anu Bjelicu na drugoj strani.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - ČETVRTO KOLO

Grupa A

Utorak

Rešov - Vašaš 3:1 (25:10, 18.25, 25:13, 25:23)

Sreda

20.30: (1,01) Koneljano - Miluz (10,9)

Grupa B

Sreda

20.00: (1,02) Vero Volej Milano - Alba Blaž (9,90)

20.00: (1,12) Volero Le Kane - Prometej (5,30)

Grupa C

Utorak

Novara - Crvena zvezda 0:3 (17:25, 15:25, 22:25)

Četvrtak

17.00: Vakifbank - Potsdam

Grupa D

Sreda

15.30: (1,17) Fenerbahče - Štutgart (4,40)

Četvrtak

20.30: Lođ - Tenerife

Grupa E

Sreda

18.00: (1,07) Hemik Police - Targovište (6,80)

18.00: (1,01) Ezačibaši - Marica Plovdiv (10,9)



tagovi

ŽOK FenerbahčeCEV Liga šampionaEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara